Thijs Dallinga twijfelde aan vervolg als voetballer

Dallinga twijfelde, maar deed het niet: 'Gelukkig de juiste keuze gemaakt'

15 november 2023 om 18:23

Thijs Dallinga heeft in zijn tijd bij FC Groningen serieus overwogen om te stoppen met voetballen. Dat vertelt de spits voor de camera van ESPN

"In die moeilijke fase bij FC Groningen, heb je toen wel eens getwijfeld of het wel zou lukken?", vraagt ESPN-verslaggever Milan van Dongen aan de 23-jarige Dallinga. "Ik heb wel gesprekken gehad met mijn vader natuurlijk", antwoordt de spits van Toulouse FC. "Omdat ik zo lang geblesseerd was en het plezier in het voetbal een beetje was verloren. Dan kom je op een punt dat het lastig en dat je jezelf afvraagt of je dit nog wel wil. Uiteindelijk heb ik toch, gelukkig, de juiste keuze gemaakt."

Zijn ouders maakten de situatie van dichtbij mee. "Ik heb altijd alles ervoor gedaan en dat waren lastige momenten, maar uiteindelijk praat je daar met je familie over en uiteindelijk is het een goede keuze geweest om door te gaan." Van Dongen vraagt of het een mooi moment was toen hij zijn vader kon bellen over zijn uitnodiging voor Oranje. "Ja, zeker", glimlacht Dallinga. "Hij was trots."