'Buitencategorie' Dest geprezen: 'Optie tot koop is abc'tje'

Veel lof voor PSV-huurling Dest: 'Dat is buitencategorie, echt top'

15 november 2023 om 08:43

Theo Lucius steekt de loftrompet over Sergiño Dest, die volgens hem 'buitencategorie' is. De vleugelverdediger zorgde zondag voor het hoogtepunt tijdens de eenvoudige 4-0 zege van PSV op PEC Zwolle in de Eredivisie.

Lucius nam Dest op in zijn Elftal van de Week in De Telegraaf. "Als ik kijk naar zijn actie voorafgaand aan de 4-0, dan is dat buitencategorie", doelt Lucius op het hakballetje dat Dest op Malik Tillman gaf. "Hij komt verdedigend bijna nooit in de problemen, ondanks dat hij altijd maar aan het aanvallen is. Dat wil ook zeggen dat hij altijd weer op tijd terug is. Al is hij in het één-tegen-één verdedigen misschien iets minder, wat hij in het aanvallende gedeelte brengt is echt top, met zijn overlap, zijn acties en hoe comfortabel hij is aan de bal."

Voor Dest was het zijn eerste assist van het seizoen, maar ook het Eindhovens Dagblad noemde hem al 'een absolute voltreffer' voor PSV. De Eredivisie-koploper huurt 'de kleine vuurvreter met nogal wat technische bagage' van FC Barcelona, mét een optie tot koop van naar verluidt tien miljoen euro. 'Dat lijkt een abc’tje, want Dest voldoet in het huidige seizoen absoluut en is als 23-jarige al een enorm ervaren verdediger', schreef de krant deze week.

Om de video te zien, moet je eerst op de tekst in de Tweet (X) klikken