Bosz prijst PSV-uitblinker: 'Daarin absoluut een extra waarde'

Bosz: 'Iedere Nederlander die bij mij speelt, hoort in Oranje'

12 november 2023 om 14:55

PSV is voorlopig niet te stoppen in de Eredivisie, maar Peter Bosz kraakt toch een kritische noot na de probleemloze 4-0 zege op PEC Zwolle. De trainer zet Sergiño Dest en Guus Til wel in het zonnetje.

"Of ik een leuke middag heb gehad? De tweede helft wel, de eerste helft niet. Ik vond het niet goed van onze kant", vertelt Bosz voor de camera van ESPN. In de tweede helft liep het beter en liep PSV uit naar een 4-0 zege. Sergiño Dest zorgde voor de kers op de taart met een fraaie assist op Malik Tillman. "Het is een heel goede speler. Hij kan aan beide kanten spelen, maar hij doet het erg goed. Verdedigend maakt hij goede stappen en in balbezit is het absoluut een extra waarde."

Bosz laat zich ook uit over Guus Til, die voor een goal en een assist tekende. Zijn teller staat nu op zes treffers en drie assists in de Eredivisie. Hoort hij thuis in de selectie van Oranje. "Iedere Nederlander die bij mij speelt, hoort in het Nederlands elftal", grijnst de oefenmeester. "Guus is hartstikke goed op dreef. Hij scoort en heeft loopacties in de diepte, waar hij de beste in is."