Verweij vertelt dat mensen bij Ajax Hendriks liever kwijt dan rijk zijn

Verweij: 'Mensen op De Toekomst kunnen allemaal zijn bloed wel drinken'

13 november 2023 om 16:13

Mensen binnen Ajax zijn Chief Sports Officer Maurits Hendriks liever kwijt dan rijk, weet clubwatcher Mike Verweij. Het contract van Hendriks loopt tot het najaar van 2024, waarna hij zal vertrekken.

In de podcast Kick-Off van De Telegraaf wil Verweij niets weten van een mogelijke invloed van de krant op de besluitvorming binnen Ajax. "Als wij echt invloed hadden gehad, dan was hij (Hendriks, red.) net als Sven Mislintat met pek en veren de club uitgestuurd. Het is heel veelzeggend voor de chaos bij Ajax", vertelt de journalist. "Déze man is hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de komst van Mislintat, die 115 miljoen euro heeft uitgegeven."

"Déze twee mannen hebben Ajax in de diepste crisis van de laatste jaren gegooid", vervolgt Verweij, die niet snapt dat Hendriks nog werkzaam is bij Ajax. "Het is in elk een beetje functionerend bedrijf onbestaanbaar dat iemand die zo'n ravage aanricht, gewoon lekker door kan gaan. Want hij loopt er nog elke dag. Mensen op De Toekomst kunnen allemaal zijn bloed wel drinken."

"Ze laten hem zijn contract uitdienen, omdat ze niet nog iemand willen wegsturen." Hendriks loopt in november 2024 uit zijn contract bij Ajax.