Hato vertelt over Oranje-oproep, Bergwijn en domper Ajax

'Bergwijn vertelde me dat ik was opgeroepen voor Oranje, kon het niet geloven'

12 november 2023 om 20:59
Laatste update: 12 november 2023 om 21:15

Jorrel Hato is blij met zijn oproep voor Oranje, al lijkt hij daar nog niet echt van te kunnen genieten. De zeventienjarige verdediger lijkt, logischerwijs, vooral te balen van het puntenverlies waar Ajax op bezoek bij Almere City tegenaan liep.

Ajax kwam matig voor de dag tegen Almere. Het werd uiteindelijk 2-2 door een late penalty voor de thuisploeg. "Het is gewoon dom dat je die 2-2 zou weggeeft", zegt Hato voor de camera van de NOS. "Het was rommelig, veel slordige passes. Daar waren we niet tevreden mee in de rust. In de tweede helft voetbalden we beter, maar het was nog steeds niet goed genoeg, vind ik."

Vervolgens wordt de linkspoot gevraagd naar zijn Oranje-oproep. Hato kan met zijn zeventien jaar één van de jongste debuntanten ooit worden in het Nederlands elftal. "Ik ben blij dat ik ben uitgenodigd", reageert Hato, die toch vooral lijkt te balen van de remise tegen Almere City. "Ik denk dat ik ben opgeroepen doordat ik goed mijn best doe. Het draait erom of ik het goed doe, om opgeroepen te worden. Ik was totaal verrast."

"Ik was in de gym en toen kwam Steven Bergwijn naar me toe, die had het al gezien. Hij vertelde me dat ik was opgeroepen. Ik kon het eerst niet echt geloven. Maar toen ik het zelf zag, kreeg ik wel een lach op mijn gezicht. Mijn teamgenoten zijn natuurlijk allemaal blij voor me, net als mijn ouders, broertje en andere mensen om me heen", besluit Hato op enigszins droge toon.