Manchester City en Chelsea wedstrijdverslag

Spektakel in Engeland: City en Chelsea spelen gelijk in gevecht met 8(!) goals

12 november 2023 om 19:33
Laatste update: 12 november 2023 om 19:39

Manchester City en Chelsea hebben zondag de punten gedeeld in een ongekend voetbalgevecht. Het werd 4-4 na een prachtige wedstrijd vol spanning en goals. Cole Palmer was de held met zijn penalty in de slotfase van het duel.

Na een overwinning voor Liverpool en Arsenal zat de druk er vol op voor Manchester City in de lastige uitwedstrijd tegen Chelsea. Nathan Aké was hier niet bij, want de Nederlander zat niet bij de selectie. Ian Maatsen bleef bij Chelsea de gehele wedstrijd op de bank. De openingsfase was zoals in veel wedstrijden voor Manchester City en specifiek Erling Haaland. De Noor maakte in minuut 25 de openingstreffer vanaf de stip.

Thiago Silva deed daarna echter wat terug voor Chelsea, waardoor het weer gelijk stond. De Londenaren kwam daarna zelfs nog op voorsprong door een goal van oud City-speler Raheem Sterling. Na rust was het podium echter weer voor de bezoekers uit Manchester. Verdediger Manuel Akanji maakte eerst de gelijkmaker en twee minuten later was het weer Haaland die City de voorsprong bracht.

City leek daarna af te stevenen op de winst, maar daar stak Nicolas Jackson een stokje voor. De spits die geweldig in vorm is maakte zijn zesde Premier League-goal en zorgde ervoor dat Chelsea weer naast City kwam. Daarna was het slotakkoord voor Rodri, dacht hij. De Spanjaard maakte weer een belangrijke goal voor City en dacht de overwinning binnen te brengen. In de slotfase maakte Ruben Dias echter nog een overtreding in de extra tijd, waardoor Chelsea een penalty kreeg. Die werd binnen geschoten door Palmer, de oud-speler van Manchester City.

De ploeg van trainer Pep Guardiola blijft door het gelijkspel koploper van de Premier League. Chelsea is terug te vinden op plek tien met al twaalf punten achterstand op Man City.