Alex Pastoor is heel blij met wat zijn ploeg heeft laten zien tegen Ajax

Pastoor benoemt geweldig aspect bij Almere: 'Hiervoor kom je naar het stadion'

12 november 2023 om 18:10

Alex Pastoor is een trotse trainer na het gelijkspel van zijn ploeg tegen Ajax. Het werd een meeslepende wedstrijd waar de trainer van Almere City zelf voor naar het stadion zou komen.

"Volgens mij heeft iedereen hier enorm van genoten. Met mezelf voorop. Voor zo’n gevecht ga ik naar het stadion, dus we zijn beloond", aldus Pastoor tegenover de camera van ESPN. Vooral over de eerste goal zijn ploeg was de trainer van Almere City te spreken. "Ik dacht, wat ik nu mee?", vraagt Pastoor zich af. "Daar was ik zo intens blij mee vanwege de schoonheid. Er vond een drietal acties op rij plaats die resulteerde in een geweldige goal", vervolgt de oefenmeester.

Doelpuntenmaker Jochem van de Kamp sloeg toe door de 1-0 te maken in de tweede helft. "Ik vroeg aan Jochem: 'Wat dacht jij, ik kap ‘m nog even?' Toen zei hij met zijn droge smoel: 'Ik kan moeilijk door hem heen schieten.' Die reactie was eigenlijk de kers op de taart", vertelt Pastoor lachend. Ajax wist uiteindelijk na goals van Akpom en Tahirovic op voorsprong te komen. "Dat je daarna de wedstrijd toch over de brug trekt om een punt te halen, dan moet je die jongens een hele dikke pluim in de bips steken", besluit de tevreden gestemde Almeerse hoofdcoach.