Marciano Vink over Borna Sosa

Gematigd enthousiasme over Ajax-basisklant: 'Hebben gezien hoe hij terugsjokt...'

12 november 2023 om 15:07

Marciano Vink hoopt voor John van 't Schip dat Ajax er zondagmiddag tegen Almere City in slaagt om Borna Sosa vooral op zijn aanvallende kwaliteiten te gebruiken. De ESPN-analist is namelijk allesbehalve onder de indruk van de manier waarop de Kroatische linksback zich tot dusver op defensief vlak heeft laten zien. 



"Ik denk dat de kracht van Sosa momenteel niet in het verdedigen of in het omschakelen ligt", analyseert Vink vlak voor de aftrap bij ESPN. "Ik denk dat Hato (Jorrel, red.) veelal in de rug van Sosa zal komen te staan, en dat Sosa aan de buitenkant eromheen gaat bij Bergwijn (Steven, red.)", verwacht Vink. 

Vink is van mening dat Van 't Schip opzoek moet gaan naar een manier waarbij elke Ajax-speler in zijn kracht komt te spelen. Volgens de analist liggen de kwaliteiten van Sosa zeker niet bij het verdedigende aspect. "We hebben gezien hoe hij terugsjokt… Het is echt schandalig, maar goed. Zijn aanvallende kracht, de voorzet, moet meer benut worden", stelt de voormalig speler van onder meer Ajax en PSV. Sosa kwam afgelopen zomer over van VfB Stuttgart. Hij was tot dusver goed voor drie assists in de Eredivisie