Vermoedelijke opstelling Ajax: Van 't Schip voert één wijziging door na zeperd

Vermoedelijke opstelling Ajax: Van 't Schip houdt vast aan nieuw plan, één mutatie

12 november 2023 om 09:55
Laatste update: 12 november 2023 om 09:55

Het lijkt erop dat John van 't Schip één wijziging door gaat voeren bij Ajax, na de verloren Europa League-wedstrijd tegen Brighton & Hove Albion. Silvano Vos kwam niet ongeschonden uit dat duel, waardoor het waarschijnlijk is dat Benjamin Tahirovic gaat starten op het middenveld tegen Almere City.

Ajax gaat zondagmiddag op bezoek bij Almere, nadat het donderdag met 0-2 van Brighton verloor. Van 't Schip probeerde iets nieuws, door Devyne Rensch op te stellen als centrale verdediger die bij balbezit doorschoof naar het middenveld. Na de wedstrijd zei de Ajax-coach dat dat wel iets was om 'op voort te borduren'. Daardoor is de verwachting dat Rensch in een soortgelijke rol zal spelen tegen Almere City.

Vos gaf na de wedstrijd tegen Brighton aan dat hij last had van zijn knie, die in de afgelopen maanden al gevoelig was. Aangezien Branco van den Boomen voor het duel met Almere een serieus twijfelgeval is door eenzelfde kwetsuur, is de kans goed aanwezig dat Tahirovic samen met Kenneth Taylor op het middenveld gaat beginnen. Voor de rest lijkt Van 't Schip geen wijzigingen door te voeren.

De vermoedelijke opstelling van Ajax: Ramaj; Gaaei, Rensch, Sutalo, Hato; Tahirovic, Taylor, Hlynsson; Berghuis, Brobbey, Bergwijn.