'Uitvloek' Go Ahead blijft in stand: Hake en co. winnen opnieuw niet buitenshuis

28 oktober 2023 om 21:54

Go Ahead Eagles wacht dit seizoen nog altijd op zijn eerste zege buiten de eigen Adelaarshorst. Op bezoek bij Almere City kwam de ploeg van René Hake niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel: 0-0.

Hoewel Go Ahead vijfde staat, bleef een uitzege nog uit. De kanttekening die wel geplaatst moet worden, is dat Kowet het in uitduels opnam tegen AZ, PEC Zwolle, PSV en Feyenoord. Almere opende sterk in eigen huis. Na vijf minuten kreeg Joey Jacobs al een levensgrote kans, maar hij kon de bal niet langs meerdere Deventer benen frommelen.

Go Ahead werd vooral gevaarlijk uit standaardsituaties. Tien minuten voor rust moest Almere-doelman Nordin Bakker zich strekken na een geweldige vrije trap. Uit diezelfde aanval raakten de bezoekers de bovenkant van de lat en daarmee gaf Go Ahead een serieus signaal af. Die dadendrang wisten de bezoekers echter niet door te zetten.

Almere kwam na rust sterk uit de kleedkamer en via Thomas Robinet en Rajiv van la Parra tot grote mogelijkheden. Kornelius Hansen raakte namens de thuisploeg zelfs de paal en het was wachten op de 1-0. Hake voerde op dat moment aanvallende wissels door en Go Ahead nam in de slotfase het initiatief weer over. Behoudens mogelijkheden werd de ploeg niet meer gevaarlijk, waardoor het duel eindigde hoe die begon.

Op basis van doelsaldo houdt Go Ahead de vijfde plaats vooralsnog vast. Excelsior klimt bij een uitzege op FC Volendam over Go Ahead heen.