Spurs gaat weer aan kop door twee cadeautjes van dolende Bassey

23 oktober 2023 om 22:58
Laatste update: 23 oktober 2023 om 23:07

Met hulp van Calvin Bassey is Tottenham Hotspur weer terug aan kop in de Premier League. Spurs, met Micky van de Ven in de basis, won in eigen huis met 2-0 van Fulham, terwijl Bassey bij beide tegengoals betrokken was.

Doordat Tottenham pas op maandagavond in actie kwam tegen Fulham, waren Manchester City, Arsenal en Liverpool even over de formatie van Ange Postecoglou heen gewipt op de ranglijst. Aan een overwinning had Spurs echter genoem om de eerste plaats weer terug te veroveren.

Na 35 minuten spelen kwam de club uit Noord-Londen in eigen huis op voorsprong: oud-Ajacied Bassey leverde de bal slordig in in de opbouw. Heung-min Son strafte dat op aangeven van Richarlison genadeloos af: 1-0.

Spurs bleef daarna de bovenliggende partij, al werd Fulham ook een aantal keer gevaarlijk. De bezoekers kregen nog geen tien minuten na rust echter weer een goal om de oren: opnieuw leverde Bassey de bal met een zwakke pass op eigen helft in, waar James Maddison nu dankbaar gebruik van maakte: 2-0.

Daarmee was de wedstrijd beslist: het treffen eindigde in 2-0. De twee fouten van Bassey komen Fulham dus duur te staan. The Cottagers staan nu dertiende in de Premier League, terwijl Tottenham dus de trotse koploper is.