'Strijd om plek vijf' eindigt onbeslist: Go Ahead en Sparta komen niet tot scoren

Go Ahead Eagles houdt stand in eigen Adelaarshorst en klimt naar plek vijf

22 oktober 2023 om 18:17
Laatste update: 22 oktober 2023 om 18:48

De wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en Sparta Rotterdam is zondag in een bloedeloos gelijkspel geëindigd. De Deventenaren van trainer René Hake klimmen door het puntje tegen Sparta naar de vijfde plaats in de Eredivisie.

Met zwarte rouwbanden om de armen vanwege het overlijden van Ben Halle, die jarenlang actief was als vertrouwenspersoon van de club uit Deventer, betrad Go Ahead Eagles het veld in de Adelaarshorst voor de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam. De inzet? De vijfde plaats in de Eredivisie.

Excelsior had namelijk net verloren van PEC Zwolle (2-4), waardoor de Deventenaren en de Spangenaren onderling mochten uitvechten wie de vijfde plaats in de Eredivisie over ging nemen. Met die kennis in het achterhoofd begonnen beide ploegen stroef aan het duel in Deventer. Het duurde dan ook even voordat de eerste kans van de wedstrijd zich aandiende. Sparta-spits Tobias Lauritsen kreeg zijn hoofd tegen de bal, maar kopte in de handen van doelman Jeffrey de Lange. Ook enkele minuten later stond De Lange een Spartaans doelpunt in de weg, nadat hij een schot van Joshua Kitolano keerde.

Go Ahead Eagles oogde wat beduust door het offensief van Sparta en moest, voor het eerst in lange tijd, vooral tegenhouden in de Adelaarshorst. Opnieuw stichtte Lauritsen gevaar maar zijn inzet belandde op de paal, waardoor beide ploegen met een gelijke stand aan de thee gingen. De thuisploeg kwam in de tweede helft beter voor de dag en dwong Sparta-doelman Nick Olij tot een aantal reddingen.

In het restant van de tweede helft shifte het momentum steeds meer in het voordeel van de thuisploeg, waar inmiddels supersub Sylla Sow ook was ingevallen. Go Ahead Eagles stichte wel wat gevaar maar tot scoren kwam de thuisploeg niet, waardoor het duel eindigde in 0-0.

Door het gelijkspel komt Go Ahead Eagles op een totaal van veertien punten uit negen duels en bezet daarmee de vijfde plaats. Sparta blijft steken op de zevende plaats met twaalf punten. De ploeg uit Deventer gaat zaterdag op bezoek bij Almere City, Sparta ontvangt zondag RKC Waalwijk.