Slot deelt goed en minder nieuws uit Feyenoord-ziekenboeg: 'Bij hem negatiever'

Slot deelt goed en minder nieuws uit Feyenoord-ziekenboeg: 'Bij hem negatiever'

21 oktober 2023 om 23:42
Laatste update: 22 oktober 2023 om 09:30

Arne Slot heeft goede hoop dat Santiago Gimenez woensdag van de partij is, als Feyenoord het in de Champions League opneemt tegen SS Lazio. Voor Yankuba Minteh, die net als de Mexicaan met een pijntje uitviel, ziet het er iets minder goed uit.

Feyenoord won zaterdagavond met 4-0 van Vitesse, maar het verloor Gimenez. Na een schop op zijn enkel strompelde de spits van het veld af. "Hij zei tegen mij dat hij een schop heeft gehad, een behoorlijke. Maar dat is altijd beter dan dat je enkelband of knieband verdraait", zegt Slot bij ESPN. "Dit is wel pijnlijk, maar ik heb wel goede hoop dat hij er woensdag bij is. Ik word altijd wel blij als ik zie dat ze een schop krijgen, in plaats van dat iets verdraait. Als dat laatste gebeurt, zijn spelers er vaak langer uit."

Vervolgens krijgt Slot vragen over Minteh. "Hij begon heel moeizaam. In de rust liepen we van het veld af en zei hij tegen me: ik had in het begin hele zware benen, maar ik voel me nu goed, hoor. Het zou kunnen dat hij dacht: zal hij me eruit gaan halen? Gedurende de wedstrijd werd hij steeds dreigender, maar hij moet het voor elkaar krijgen om dreiging om te zetten in kansen en goals. Als ik me niet vergist heeft hij die vandaag niet gemaakt, toch? Nee."

Minteh liet zich uiteindelijk vervangen met hamstringklachten. Voor hem komt het treffen met Lazio mogelijk wel in gevaar. "Over hem waren ze wat minder positief, bij de medische staf. Dat zal morgen (zondag, red.) moeten blijken. Hij voelde in de sprint iets. Daarna had hij nog een volle sprint, dus dan denk je: het zal wel meevallen. Dat moet nog beoordeeld worden."

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!