Feyenoord boekt erg eenvoudige zege op Vitesse, maar verliest uitgevallen Gimenez

Feyenoord boekt erg eenvoudige zege op Vitesse, maar verliest uitgevallen Gimenez

21 oktober 2023 om 22:55

Feyenoord speelde niet eens zijn meest overtuigende wedstrijd, maar de Rotterdammers hebben zaterdagavond met twee vingers in de neus gewonnen van Vitesse. In De Kuip werd het 4-0. Het uitvallen van Santiago Gimenez is echter wel een smet op de winstpartij van Feyenoord.

Na de interlandbreak pakte Feyenoord in eigen huis tegen Vitesse de draad weer op. Trainer Arne Slot kon weer beschikken over de herstelde Justin Bijlow, die meteen weer onder de lat begon, maar moest captain Gernot Trauner missen. Daardoor startte Bart Nieuwkoop in de basis. Al snel werd duidelijk dat Feyenoord geen lastige avond zou gaan beleven tegen Vitesse.

Na zeven minuten spelen werd het namelijk al 1-0 in De Kuip: Calvin Stengs prikte de 1-0 in de korte hoek na een goede bal van Quinten Timber. Daarna speelde Feyenoord niet eens groots, maar was Vitesse alsnog zo goed als kansloos. Zelfs op halve kracht kwam de landskampioen namelijk zo goed als niet in de problemen. Een kleine tien minuten voor rust werd het uiteindelijk nog 2-0: Santiago Gimenez, die met een jetlag op het veld stond, wist de bal al glijdend achter Vitesse-goalie Eloy Room te werken.

Een treffer van Yankuba Minteh werd nog afgekeurd, waardoor er de 2-0 stand ook bij rust op het scorebord stond. Vlak na de pauze wist Lutsharel Geertruida, die de aanvoerdersband droeg, de wedstrijd te beslissen: van dichtbij maakte hij de 3-0, na matig keeperswerk van Room en een slim passje van Gimenez. Een kwartier later was het echter ineens stil in De Kuip: Gimenez kreeg een ongelukkige tik tegen zijn enkel van Nicolas Isimat-Mirin.

De Mexicaan bleef even op het gras liggen, strompelde naar de kant en moest vervangen worden door Ayase Ueda. Het zal moeten blijken of en hoe ernstig de kwetsuut van de aanvaller is. Vijf minuten voor tijd werd het uiteindelijk ook nog 4-0 voor Feyenoord. De achttienjarige Antoni Milambo maakte zijn eerste in de Rotterdamse hoofdmacht op fraaie wijze.

Daarmee heeft Feyenoord een eenvoudige zege weten te boeken op Vitesse en blijft de formatie van Slot in het spoor van PSV. Het gat blijft vier punten, aangezien de Eindhovenaren zaterdagavond wonnen van Fortuna Sittard. Vitesse staat op zijn beurt op een teleurstellende veertiende plek.