El Ahmadi onder de indruk bij Feyenoord: 'Dit zag ik hem bij AZ niet vaak doen'

El Ahmadi onder de indruk van Feyenoord-doelpuntenmaker: 'Echt vooruit gegaan'

21 oktober 2023 om 23:24

Karim El Ahmadi is onder de indruk van Calvin Stengs bij Feyenoord. De analist en oud-speler van de Rotterdammers ziet dat Stengs stappen heeft gemaakt in zijn ontwikkeling.

Stengs verkeert in prima vorm bij Feyenoord. De linkspoot was ook trefzeker tegen Vitesse, waarvan de landskampioen met 4-0 won. "Ik beoordeel hem eigenlijk in de grote wedstrijden. In dit soort wedstrijden, waarin Feyenoord veel de bal heeft, is het wel iets makkelijker voor zo'n speler", begint El Ahmadi over Stengs bij ESPN. "Maar als ik hem dan tegen Atlético zie, hoe hij speelt: dan is hij heel volwassen en doet hij veel goede dingen."

"In de Eredivisie krijg je toch wat meer ruimte, maar hij gaat nu echt vooruit met de goals en assists. Deze loopjes: dit heb ik hem bij AZ niet heel vaak zien doen", zegt El Ahmadi, als hij de goal van Stengs terugziet. "Ik vind wel dat hij daar echt in vooruit is gegaan."

Perez vult zijn collega vervolgens aan. "Ik denk dat het een goede stap voor hem was, om naar Arne Slot en dit Feyenoord te gaan. Ik heb het gevoel dat ze elkaar naar grotere hoogtes brengen bij Feyenoord. Die jongen is pas 24 jaar oud en heeft nog een heel voetballeven voor zich. In Nederland debuteer je op je zestiende of zeventiende. Dat is allemaal heel jong, waardoor je op je 24ste al vier of vijf jaar meeloopt. Dat voelt dan lang, terwijl hij dus nog steeds een tijd meekan."