'Verlegen' Stengs zoekt verklaring: 'Te veel de kat uit de boom gekeken'

'Verlegen' Stengs zoekt verklaring: 'Te veel de kat uit de boom gekeken'

14 oktober 2023 om 12:26
Laatste update: 15 oktober 2023 om 14:58

Calvin Stengs heeft geen spijt van zijn transfer van AZ naar OGC Nice. Hoewel de Feyenoord-middenvelder in Zuid-Frankrijk een mindere periode beleefde, is hij er wel volwassener geworden.

"Nee, echt totaal niet, want ik heb in Nice ook heel mooie momenten meegemaakt", reageert Stengs tegenover De Telegraaf of hij spijt heeft van zijn stap naar de Côte d'Azur. "Zo heb ik daar gehoord dat ik vader zou worden. Onvergetelijk. En voetballend heb ik ook echt goede dingen laten zien. Maar al met al is het te weinig geweest. Zeker om een uitnodiging voor Oranje te krijgen."

Voor het eerst sinds begin 2021 zit Stengs deze interlandperiode weer bij het Nederlands elftal. Waarom het bij Nice niet lukte? "Het is moeilijk te zeggen, maar ik denk dat het ermee te maken had dat ik voor het eerst in het buitenland voetbalde", zegt de middenvelder annex aanvaller. "Ik ging uit mijn comfortzone. En dan ben ik een persoon die wat rustiger wordt. Misschien heb ik te veel de kat uit de boom gekeken."

"In het veld had ik wel mijn flair en bluf, maar daarbuiten was ik misschien te verlegen", legt Stengs uit. "Als ik een paar wedstrijden achter elkaar niet speelde, had ik wat vaker naar de trainer kunnen lopen om te vragen wat ik moest doen om wél te starten."