Tiental NEC moet genoegen nemen met punt tegen Almere

Tiental NEC moet genoegen nemen met punt tegen Almere

21 oktober 2023 om 21:57

NEC heeft met hangen en wurgen een punt uit het vuur gesleept in het thuisduel met Almere City FC. De Nijmegenaren kwamen nog wel een achterstand te boven, maar een rode kaart voor Bart van Rooij gooide roet in het eten: 1-1.

Zoals aangekondigd door trainer Rogier Meijer begon Jasper Cillessen op de bank bij NEC. Hoewel de 65-voudig international weer fit is, mocht Robin Roefs blijven staan. De Nijmegenaren hadden voor eigen publiek de handen vol aan Almere, dat gesteund door twee zeges op rij fanatiek druk zette. Het resulteerde zelfs in een voorsprong van de bezoekers. Na een vrije trap van Peer Koopmeiners won Yann Kitala het duel van zijn tegenstander.

In de tweede helft was Ross met het hoofd dicht bij de gelijkmaker, maar verder had Almere zijn zaakjes lange tijd goed op orde. Toch kopte ook Bram Nuytinck rakelings naast, waarna Magnus Mattson meer geluk had. De aanvallende middenvelder schoot raak na een combinatie tussen Dost en invaller Ogawa. Een slotoffensief van de thuisploeg werd in de kiem gesmoord: Van Rooij kreeg zijn tweede gele kaart.

NEC moest vervolgens stand zien te houden en Almere rook kansen. In de slotfase redde Roefs nog op een kopbal van invaller Joey Jacobs. Zodoende komen NEC en Almere op respectievelijk de tiende en twaalfde plaats terecht. Het leverde NEC nog wel een klein fluitconcertje op in De Goffert.