Derksen komt met mogelijke verklaring burn-out Huntelaar: 'Sloten hem daar buiten'

Derksen komt met mogelijke verklaring burn-out Huntelaar: 'Sloten hem daar buiten'

21 oktober 2023 om 10:38
Laatste update: 21 oktober 2023 om 12:32

Johan Derksen denkt dat de burn-out van Klaas-Jan Huntelaar te maken heeft de manier waarop hij is behandeld bij Ajax. Dat laat de analist weten in de recente uitzending van Vandaag Inside. De situatie met Sven Mislintat zou hem te erg bij de keel hebben gegrepen, denkt Derksen.

"Onvrede en ergernis", vertelt Derksen als de burn-out van Huntelaar ter sprake wordt gebracht. "Die jongen heeft alle kennis die je moet hebben voor dat vak natuurlijk. Komt er ineens een Duitser die hem helemaal buitensluit. Huntelaar mocht bij Jong Ajax gaan zitten en Mislintat sloot al die duistere deals." Huntelaar was vorig jaar betrokken bij de Amsterdammers als technisch adviseur tijdens de transferzomer, maar de laatste zomer nam Mislintat alles voor zijn rekening.

Derksen vindt het ook niet gek dat Huntelaar even een stap terug moet nemen door de huidige malaise bij Ajax. "Als je een binnenvetter bent, qua karakter. En al die ellende komt ineens op je af. Dan ga je naar de huisarts en die constateert dan dat je een burn-out hebt. Even er tussenuit." Huntelaar was actief als betrokkene bij Jong Ajax, maar voorlopig zal hij rust moeten nemen.

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!