Derksen komt op voor Ajax-criticaster, Driessen vermoedt 'verkapte sollicitatie'

Derksen komt op voor Ajax-criticaster, Driessen vermoedt 'verkapte sollicitatie'

20 oktober 2023 om 23:24
Laatste update: 20 oktober 2023 om 23:36

Annemieke Zijerveld kwam onlangs onder vuur te liggen, naar aanleiding van de uitspraken die de sportpsychologe van Almere City FC deed over Ajax. Valentijn Driessen ziet in de kritische benadering van Zijerveld een verkapte sollicitatie, zo zegt de journalist in Kick Off, de podcast van De Telegraaf.

Zeijerveld sprak uit dat ze bij Ajax niet alleen onzekere spelers ziet, maar ook dat het gedrag van de trainers haar tegen de borst stuit. "Ik zie geen leiderschap, geen voortrekkersrol en daar erger ik mij enorm aan als ik naar de bank kijk", aldus de psychologe. Mike Verweij vindt de woorden van Zijerveld allesbehalve collegiaal, en Driessen voegt daar een ander uitgangspunt aan toe.

"Ik zag het meer als een soort verkapte sollicitatie”, spreekt Driessen. Bij Almere City valt natuurlijk niet zoveel te verdienen en op het moment dat je zegt: 'Daar deugt helemaal niets van', denken ze bij Ajax: Misschien moeten we haar binnenhalen."

Ook aan de tafel van Vandaag Inside is Zijerveld onderwerp van gesprek, en Johan Derksen neemt het in het programma voor haar op. "Normaal heeft een psycholoog een patiënt, die gaat de deur uit en daar zit geen publiciteit aan vast. Maar zij, een vrij jonge vrouw, komt bij een voetbalclub, komt plotseling op de tv en wordt geïnterviewd. En dan gaat ze zichzelf overschatten en vanaf de tv Ajax analyseren. Het feit dat ze nu even is weggestuurd vind ik onzin."

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!