Over constructie PSV/Xavi Simons/PSG

PSV casht bij snelle verkoop Simons: 'Huursom waarschijnlijk ook naar PSV'

20 oktober 2023 om 18:55
Laatste update: 20 oktober 2023 om 19:45

L'Équipe maakte deze week bekend dat als Paris Saint-Germain Xavi Simons voor een bepaalde datum verkoopt, de transfersom naar PSV gaat. Marco Timmer, de PSV-watcher van Voetbal International, laat bij #DoneDeal de podcast van VoetbalPrimeur weten dat deze constructie inderdaad klopt. 

"De mensen bij PSV zijn natuurlijk niet helemaal gek", aldus Timmer. "Ze hebben natuurlijk wel goed afgedekt dat als de beruchte clausule door Paris Saint-Germain geactiveerd zou worden, dat ze hem niet gelijk konden doorverkopen. Dat klopt dus. Dus als ze hem voor een bepaalde datum verkopen, dan gaat het geld naar PSV."

"Het schijnt zelfs zo te zijn dat als er een huursom wordt betaald, dat dat ook naar PSV gaat", vervolgt de volger van de Eindhovense club. "Maar ook die huursom is weer te omzeilen, dus of er daadwerkelijk geld binnenkomt bij PSV, kan ik niet zeggen."

Welke datum er precies is vastgesteld, weet Timmer niet. "Maar ik kan me zo voorstellen dat het een seizoen geldt. Dat het echt puur opgesteld is om hem niet terug te kunnen halen en door te verkopen. Het is wel opvallend dat het nu naar buiten komt, want alle berichtgeving die ervoor is geweest, was altijd steeds in het voordeel van PSG, en dit is niet in het voordeel van PSG."

Bekijk hieronder de hele aflevering van de nieuwe #DoneDeal de podcast!