Xavi Simons in Duitsland op mooi lijstje met onder anderen Kane en Xhaka

Mooie statistiek voor Simons bij Leipzig: Nederlander in fraai Bundesliga-lijstje

14 oktober 2023 om 11:55
Laatste update: 14 oktober 2023 om 12:04

Shirts met de naam van Xavi Simons gaan het vaakst over de toonbank bij RB Leipzig. Dat beweert de Duitse sportkrant Bild na onderzoek van ZDF Sportstudio.

Xavi Simons is populair in Duitsland en dat vertaalt zich in een mooie statistiek voor de jonge Nederlander. De Oranje-international staat namelijk op een lijstje met namen wiens shirt per Bundesliga-club het meest verkocht wordt. Simons is goed begonnen aan zijn eerste seizoen in Duitsland. Na 11 wedstrijden voor RB Leipzig staat de teller op drie doelpunten en vier assists. Niet alleen dat, maar ook het feit dat de mooie naam 'Xavi' op het tenue van Leipzig staat, is van invloed op de verkoopcijfers van zijn shirt. 

Bij Bayern München zijn de shirts van zomeraankoop Harry Kane het meest gewild. De Engelse spits kwam afgelopen zomer voor zo'n 90 miljoen euro over van Tottenham Hotspur en is in Duitsland door de fans in de harten gesloten. Dat is volgens Bild niet alleen om zijn scorend vermogen, maar ook vanwege zijn vriendelijke karakter. 

Het shirt van de Italiaanse verdediger Leonardo Bonucci is het meest gewild bij fans van 1. FC Union Berlin, terwijl zomeraanwinst Granit Xhaka de meeste shirts verkoopt bij Bayer Leverkusen. De volledige lijst check je in de tweet hieronder.