Vriends lacht om nieuwe trend: 'Brobbey vroeg de bal telkens aan Nekketh'

Brobbey en Til gaan mee in voetbaltrend: 'Ik dacht: wat lult die gozer!'

20 oktober 2023 om 09:12
Laatste update: 20 oktober 2023 om 11:04

Een nieuwe trend in het voetbal: letters omdraaien om bijnamen te creëren. Sparta Rotterdam-aanvoerder Bart Vriends maakte het mee tijdens een duel met Ajax, terwijl ook Guus Til hem erop wees.

"De taal in de kleedkamer verandert", zegt Thomas Verhaar, assistent-trainer van Excelsior, in De Cor Potcast. "Voorletters omdraaien met de eerste letter van de achternaam, dat vind ik mooi. Nu hoor ik dat in de kleedkamer letters worden verplaatst. Kian Fitz-Jim wordt bij ons Naki genoemd."

Voor Vriends klinkt deze trend bekend. "Wij speelden tegen Ajax, daar speelde Kenneth Taylor en stond Brobbey in de spits. Brobbey vroeg telkens de bal aan Nekketh", lacht de Sparta-verdediger, die nog een voorbeeld noemt. "Ik zat laatst met Guus Til te appen en toen hadden we het over Henk Veerman. Toen vroeg hij of ik nog naar Kneh had gekeken", vertelt Vriends, die toen nog niet op de hoogte was van de trend. "Ik dacht: wat lult die gozer! Maar dat is dus Henk, maar dan omgedraaid."

"Hij zei: je moet met je tijd meegaan, vriend, want dit is de taal van de kleedkamer", citeert Vriends de PSV-middenvelder.