'Interne twijfels over Geertruida bij Feyenoord, Slot overtuigde clubleiding'

'Interne twijfels over Geertruida bij Feyenoord, Slot overtuigde clubleiding'

20 oktober 2023 om 08:04

Het is mede dankzij Feyenoord-trainer Arne Slot dat Lutsharel Geertruida tegenwoordig een dragende kracht bij Feyenoord is. Voor de komst van de 45-jarige oefenmeester heersten er twijfels over de centrale verdediger annex rechtsback.

Slot begon in juli 2021 aan zijn klus bij Feyenoord. Voor hij startte, rolde hij bij de commissarissen een 'gedetailleerde visie' uit, schetst het Algemeen Dagblad. De belangrijkste pijler was dat de selectie meer waard moest worden. 'Tyrell Malacia, Orkun Kökcü, Luis Sinisterra, Justin Bijlow en Lutsharel Geertruida waren de vijf speerpunten. De spelers die volgens Slot de meeste waarde zouden moeten vertegenwoordigen voor de club. Die voetballers moesten nieuwe, opgewaardeerde contracten tekenen.'

Feyenoord haalde met Gernot Trauner, Fredrik Aursnes, Guus Til en Alireza Jahanbakhsh een 'paar nieuwe, goedkope, maar ervaren spelers'. Met hen, in combinatie met de nieuwe aanvallende speelstijl, moesten de spelers meer waard worden. 'Of Geertruida nou tot het selecte groepje toptalenten moest worden gerekend, dat flink meer moest gaan verdienen, daar was intern niet iedereen van overtuigd', klinkt het.

'Bij velen leefde toch het beeld van een speler 'die wekelijks wel een fout maakte'. Slot was in elk geval het meest enthousiast over Geertruida, die nadat de club zijn afscheid via de officiële kanalen al had aangekondigd alsnog voor drie seizoenen bijtekende.' Inmiddels is Geertruida een vaste waarde bij Oranje en vertegenwoordigt hij een martkwaarde van 35 miljoen euro.