EK gratis OV

UEFA heeft goed nieuws voor supporters die EK in Duitsland willen bezoeken

19 oktober 2023 om 20:20
Laatste update: 19 oktober 2023 om 20:27

Mensen die een kaartje hebben voor het EK in Duitsland van volgend jaar, mogen binnen Duitsland gratis met het openbaar vervoer reizen om naar het stadion te komen. Dat heeft de UEFA donderdag laten weten. 

De UEFA heeft een akkoord bereikt met de VDV, de vereniging van Duitse vervoersondernemingen. Vanaf 06.00 uur op de wedstrijddag, tot 18.00 uur de dag erna, mogen fans met hun wedstrijdkaartje gratis reizen met de bus, tram, trein of metro. 

Voor fans die vanuit Nederland afreizen is de regeling merkbaar vanaf Arnhem of Venlo. De Gelderse en de Limburgse stad maken allebei deel uit van het Verkehrsverbund Rhein-Ruhr, net zoals de Duitse EK-speelsteden Gelsenkirchen, Düsseldorf en Dortmund. Mensen die vanuit Nederland een EK-wedstrijd bezoeken én met het OV reizen, hoeven vanaf Arnhem of Venlo dus niets meer te betalen. De regeling geldt overigens alleen voor regionale treinen, niet voor de intercity's. 

Philipp Lahm, voormalig topvoetballer en toernooidirecteur, reageert op het plan. "Duurzaamheid staat heel hoog op de agenda van dit toernooi. Duitsland verwacht miljoenen buitenlandse gasten voor een speciaal voetbalfeest. Op deze manier kunnen de toeschouwers op een milieuvriendelijke en veilige manier naar het stadion."

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!