De Jong legt PSV-trainers langs de meetlat: 'Dat past mij het best'

De Jong legt PSV-trainers langs de meetlat: 'Dat past mij het best'

19 oktober 2023 om 15:13

Luuk de Jong is gecharmeerd van de speelstijl van trainer Peter Bosz bij PSV. De spits vergelijkt de spelopvatting van Bosz met die van diens voorganger, Ruud van Nistelrooij.

De 33-jarige De Jong beleeft een uiterst productief seizoen. In de eerste acht Eredivisie-speelrondes was hij goed voor zeven goals en vijf assists. "Ik denk dat het spel van Peter Bosz mij beter past", zegt hij bij Football is Life als hem naar de visie van de twee trainers gevraagd wordt. "Ik denk dat de mensen die de wedstrijden kijken een groot verschil zien. Met Bosz is het gewoon extreem aanvallend. Er is altijd druk vooruit en we moeten aan de bal proberen te blijven voetballen. Daar hou ik ook wel van."

"Hij zegt dat we risico mogen nemen en dat fouten maken een deel van het voetbal is", vervolgt De Jong, die zelf content is met de manier van spelen. "Het ligt mij goed omdat ik voorin altijd druk kan zetten. Als we de bal veroveren op de helft van de tegenstander, blijf je daar aanvallen. Zo denk ik ook dat je kan domineren. Dat doen we al heel erg goed. Het kan zeker nog beter, maar daar ben ik tevreden over."

De Jong denkt dat elke spits baat heeft bij een dergelijke speelwijze. "En ook voor het hele team, omdat je op de helft van de tegenstander blijft. Voor een counterspits zou het anders kunnen zijn, maar voor mij is het het lekkerst om rond de zestien van de tegenstander te blijven en met het hele team, als we het goed doen, op de helft van de tegenstander te blijven."

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!