Vink laakt Steijn: 'Alsof je naar de bioscoop gaat als het huis in brand staat'

Vink laakt Steijn: 'Alsof je naar de bioscoop gaat als het huis in brand staat'

19 oktober 2023 om 11:46

Marciano Vink heeft zijn licht laten schijnen over de trip van Ajax-trainer Maurice Steijn, die tijdens de interlandperiode naar Ibiza ging. De ESPN-analist vindt de timing van de vakantie onhandig.

"Het voelt, heel plat gezegd, een beetje alsof je huis in brand staat en je dan naar de bioscoop gaat", zegt Vink bij Voetbalpraat. "Je hoeft het niet te doen." De oud-voetballer denkt dat Steijn er beter aan had gedaan om pas weer op vakantie te gaan als hij niet meer in de negatieve zin van het woord in de spotlights staat. "Wacht gewoon drie maanden."

Erkend wordt dat Steijn op vakantie wellicht ook met Ajax is beziggeweest. Volgens Vink is dat noodzakelijk, aangezien er dingen moeten veranderen. "Te veel spelers zijn uit hun normale doen. Zo'n bal die Gaaei breed geeft over twintig meter, heeft hij bij Viborg echt nooit gedaan", doelt hij op de fout van de Deen in de Klassieker. "Sutalo die alle ballen inlevert... En na FC Utrecht komen er nog meer moeilijke wedstrijden."

Ajax hervat de Eredivisie komende zondag met een uitwedstrijd tegen Utrecht. Verder spelen de Amsterdammers in oktober nog tegen Brighton en PSV.

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!