'Ajax-hoofdscout De Lang spreekt zich intern uit: inspraak in slechts één aankoop'

'Ajax-hoofdscout De Lang spreekt zich intern uit: inspraak in slechts één aankoop'

19 oktober 2023 om 11:04

Ajax is met spoed op zoek naar een nieuwe hoofd jeugdopleiding, meldt De Telegraaf. Het is de bedoeling dat deze nog te vinden persoon nauw gaat samenwerken met Marijn Beuker, die in Amsterdam de functie van directeur voetbal op zich gaat nemen.

Beuker moet de Ajax-filosofie weer injecteren in de jeugdopleiding, klinkt het. Adviseur Louis van Gaal en nieuwe algemeen directeur Alex Kroes zijn de club 'steentje voor steentje' aan het opbouwen. Het aantrekken van een hoofd jeugdopleiding moet de volgende stap in de juiste richting worden, klinkt het. Voor de transfers wordt een andere directeur aangesteld.

Die nieuwe directeur gaat op zijn beurt nauw samenwerken met hoofdscout Kelvin de Lang. De Lang begon afgelopen zomer in Amsterdam en heeft zijn stempel niet kunnen drukken. Volgens De Telegraaf komt dit door de solistische werkwijze van de ontslagen td Sven Mislintat. De Lang zou intern hebben aangegeven dat hij, op de transfer van Carlos Forbs na, in geen enkele aankoop van Mislintat inspraak heeft gehad. 

Mislintat haalde twaalf spelers naar Ajax, voor een totaalbedrag van 115 miljoen euro. Forbs kwam voor veertien miljoen euro over van Manchester City.

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!