Salarissen MLS bekend: Messi absolute grootverdiener, hoog inkomen Marsman

Salarissen MLS bekend: Messi absolute grootverdiener, hoog inkomen Marsman

19 oktober 2023 om 11:30

De Players Association van de Major Soccer League heeft de salarissen van spelers in de competitie bekendgemaakt. De naam van Lionel Messi, sinds de zomer speler van Inter Miami CF, prijkt bovenaan de lijst.

In de Verenigde Staten is het gebruikelijk dat het salaris van elke voetballer is terug te vinden. Het is geen verrassing dat Messi de best betaalde voetballer in Amerika is. De Argentijn ontvangt jaarlijks omgerekend 19,4 miljoen euro aan salarissen. Nooit verdiende een speler meer in de MLS. De totale vergoeding die Messi ontvangt ligt een stuk hoger. Inclusief onder meer een deel van de deal van de MLS met Apple TV, bedragen de inkomsten van de aanvaller meer dan vijftig miljoen euro per jaar.

Messi deelt het podium met Lorenzo Insigne (Toronto FC, 14,6 miljoen euro) en Xherdan Shaqiri (Chicago Fire, 7,7 miljoen euro). Het spelen in de MLS legt Maarten Paes (FC Dallas) en Nick Marsman (San Antonio) ook geen windeieren. De twee Nederlandse doelmannen strijken respectievelijk 320.000 euro en 557.000 euro op. Marsman speelde tot voor kort bij Inter Miami, maar moest door de komst van Messi om financiële redenen wijken.

Opvallend genoeg ontbreken Sergio Busquets en Jordi Alba, die in navolging van Messi naar Inter Miami trokken, in de top-tien. Busquets verdient jaarlijks 1,7 miljoen euro, Alba 1,2 miljoen euro. Dat is zonder aanvullende inkomsten.

Zie hier de lijst van de spelerssalarissen in de MLS

De top-tien
1. Lionel Messi (Inter Miami CF) - 19,4 miljoen euro
2. Lorenzo Insigne (Toronto FC) - 14,6 miljoen euro
3. Xherdan Shaqiri (Chicago Fire) - 7,7 miljoen euro
4. Javier Hernández (La Galaxy) - 7 miljoen euro
5. Federico Bernardeschi (Toronto FC) - 5,9 miljoen euro
6. Sebastián Driussi (Austin FC) - 5,7 miljoen euro
7. Héctor Herrera (Houston Dynamo) - 4,9 miljoen euro
8. Douglas Costa (La Galaxy) - 4,3 miljoen euro
9. Christian Benteke (D.C. United) - 4,2 miljoen euro
10. Josef Martínez (Inter Miami) - 4,2 miljoen euro