Olij steekt fan na incident hart onder de riem met prachtig gebaar

Kersvers Oranje-international laat zich van beste kant zien na vuurwapen-incident

18 oktober 2023 om 21:23
Laatste update: 18 oktober 2023 om 21:40

Nick Olij, doelman van Sparta Rotterdam en sinds kort ook van het Nederlands elftal, heeft zich van zijn beste kant laten zien. Onlangs werd in Rotterdam-Zuid een jongen met een vuurwapen bedreigd. Olij bezocht de jongen en stak hem een hart onder de riem.

In Sparta naar Voren, de RTV Rijnmond-podcast over Sparta, gaat men in op het gebaar van Olij. Eveline van Wanrooij, de moeder van de betreffende jongen, wenst niet in te gaan op het incident, maar over de Sparta-keeper heeft ze niets dan lof. "Het bleef maar hangen. We bleven er maar over praten en hij sliep slecht", spreekt de vrouw. "Ik stuurde een mail naar Sparta met de vraag of hij twee minuten met Olij over keepershandschoenen mocht praten. Mijn kind is zó'n fan van keeperschandschoenen en hij wilde graag weten welk merk Olij had."

Sparta aarzelde geen moment en regelde een ontmoeting tussen de jongen en Olij, die een diepe indruk heeft achtergelaten. "Hij heeft een halfuur met hem zitten praten. We kregen de keepershandschoenen die hij vorig seizoen heeft gebruikt, met alle beschadigingen er nog op. Die werden allemaal met een vergrootglas bekeken. En hij kreeg een shirt met een handtekening. Hoe hij ons op Het Kasteel heeft ontvangen, is zo mooi."

De ontmoeting met de Spartaan is iets wat de jongen niet snel zal vergeten. "Hij kwam de volgende dag, in een knaloranje pak, op school met een verhaal en een foto. Het heeft echt zo goed geholpen. Hij kreeg een stukje zelfvertrouwen doordat hij een nieuw verhaal had. Dat heeft echt wat met hem gedaan."

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!