Ten Hag looft vriend Hake: 'Competenties die je op voetbalveld niet leert'

Ten Hag vertelt over collega en vriend: 'Altijd contact gehouden na Twente-tijd'

18 oktober 2023 om 19:31

Erik ten Hag heeft nog altijd contact met René Hake. De trainer van Manchester United is al lange tijd bevriend met de coach van Go Ahead Eagles en de twee spreken nog altijd af.

Ten Hag en Hake hebben met elkaar samengewerkt in de opleiding van FC Twente. De twee zijn bevriend geraakt, kennen elkaar door en door en spreken elkaar nu nog steeds. "Na onze gemeenschappelijke periode bij Twente hebben we altijd contact gehouden", zegt Ten Hag in gesprek met Voetbal International.

"We spreken af en bellen met elkaar. Je praat over privézaken, hoe het thuis gaat en met de kinderen. Maar meestal gaat het toch over voetbal", gaat de manager van Manchester United verder. "Daar raken we niet over uitgesproken."

Hake speelde vroeger in de jeugdopleiding van FC Emmen, maar haalde het profvoetbal nooit. In plaats daarvan koos hij er al vroeg voor om jeugdtrainer te worden. "Hij was ongelofelijk gedreven, ambitieus, maar ook enorm overtuigd van zichzelf", blikt Ten Hag terug op hun gezamenlijke Twente-tijd. "Een trainer met een CIOS-achtergrond die heel methodisch te werk ging. René had competenties die je op het voetbalveld niet leert."