'Veerman heeft meer potentie dan Van de Beek, maar moet nu in alles verbeteren'

Veerman krijgt schop onder kont: 'Aanleg heeft hij, maar moet in alles verbeteren'

18 oktober 2023 om 08:40

René van der Gijp is na de laatste interlandperiode kritisch op Joey Veerman. De oud-speler van PSV en analist ziet dat er zeker potentie zit in de middenvelder, maar op dit moment mist hij alles voor de internationale top. De vergelijking met Donny van de Beek wordt daarom al snel getrokken.

"Hij heeft nu tegen Arsenal gespeeld en tegen Frankrijk heeft hij gezien", vertelt Van der Gijp in Vandaag Inside. "Hij weet nu wat nodig is om op dat niveau te komen. Daar zit hij echt nog lang niet. Hij moet nu gaan werken aan een betere conditie, harder werken, betere balbehandeling, sterker worden ook, want anders gaat Veerman dadelijk naar Aston Villa en dan zit hij drie jaar op de bank. In aanleg heeft hij het wel, maar hij moet in alles beter worden."

Van der Gijp wil Veerman motiveren om keihard te gaan werken, zodat hij wel op het juiste niveau komt. "Tot nu toe mist hij alles. Handelingssnelheid, echte snelheid, fysiek en kracht. Als je al ziet dat Hakim Ziyech het niet haalde bij Chelsea, dan moet Veerman toch begrijpen dat hij zich in alles moet verbeteren. In zijn totaliteit heeft Veerman bijvoorbeeld meer dan Van de Beek. Maar als hij niet beter wordt, dan blijft hij een leuke speler bij PSV."

Hoop bij Ajax, PSV moet transfermarkt op & Feyenoord pakt door! Bekijk #DoneDeal nu!