'Of de vorm van Reijnders bij Milan en Oranje mij verrast? Totaal niet, eigenlijk'

'Of de vorm van Reijnders bij Milan en Oranje mij verrast? Totaal niet, eigenlijk'

18 oktober 2023 om 07:16
Laatste update: 18 oktober 2023 om 10:36

De ster van Tijjani Reijnders is rijzende sinds zijn goede seizoensstart bij AC Milan en zijn goede interlandperiode met Oranje. Dat ziet ook zijn vader Martin Reijnders, in gesprek met De Telegraaf. Dat voetbalminnend Nederland zo onder de indruk is van zijn zoon, verbaast hem zeker niet.

"Hij trekt het lijntje van hoe hij vorig seizoen bij AZ speelde, vanaf de eerste oefenwedstrijd tegen Real Madrid moeiteloos door bij AC Milan en nu zelfs Oranje", ziet een trotse vader Reijnders. "Of dat me verrast? Totaal niet, eigenlijk. Ach, dat klinkt misschien stom, hè? Maar nee, ik ben al jaren overtuigd van zijn kwaliteiten en vanaf zijn vijfde zien we hem natuurlijk al stapjes maken."

Al van jongs af aan was de familie Reijnders bezig, met hoe de oudste zoon zich het best kon ontwikkelen. Onderscheiden is daarbij een heel belangrijk punt voor de middenvelder. "Je moet niet spelen zoals negentig procent van alle middenvelders, door altijd maar in de bal te komen. Al doet Frenkie de Jong dat ook, maar hij dribbelt vervolgens naar voren. Dat maakt hem weer speciaal. Dan zien andere voetballers ook: dit is geen doorsnee. En dan val je op."