Slimmigheidje Reijnders helpt Van Dijk bij penalty Oranje

Reijnders over 'afleidingsmanoeuvre': 'Dat deden Grieken nu bij verkeerde'

17 oktober 2023 om 23:44

Met een slimmigheidje leverde Tijjani Reijnders zijn bijdrage aan de winnende treffer van Virgil van Dijk tegen Griekenland. De middenvelder voldeed daarmee aan een oproep van bondscoach Ronald Koeman, die voor het duel in Athene nog concludeerde dat de Oranje-spelers niet gehaaid genoeg zijn.

"In het buitenland, en zeker in de Zuid-Europese landen, wordt alles gedaan om het maximale resultaat te halen. Daar kunnen wij van leren; wij kunnen op juiste momenten slimmer zijn", sprak Koeman daags voor het EK-kwalificatieduel. Reijnders bleek een snelle leerling. De AC Milan-speler wekte de indruk dat niet Van Dijk, maar híj de penalty zou nemen. 

"Een afleidingsmanoeuvre om Virgil in zijn focus te houden", legt Reijnders uit aan De Telegraaf. "Je weet hoe het gaat. Tegenstanders doen alles om je af te leiden en dat deden ze nu bij de verkeerde, waardoor Virgil de bal rustig kon inschieten."

Reijnders was zowel tegen Frankrijk als Griekenland één van de uitblinkers in het Nederlands elftal. De voormalig AZ'er voelt het vertrouwen van de technische staf. "Dat ik ook in zulke wedstrijden mijn stempel kan drukken, geeft me een goed gevoel. Ik voel me in het veld heel vrij. Ik kan gewoon mijn ding doen."