Opluchting voor Tuchel: Bayern München met positieve update over De Ligt

Bayern komt met mooie De Ligt-update, ondanks eerdere vrees voor zware kwetsuur

17 oktober 2023 om 20:07

Matthijs de Ligt heeft de groepstraining weer hervat bij Bayern München. De Oranje-international stond enkele weken buitenspel met een knieblessure, maar lijkt komend weekend zijn rentree te kunnen maken.

In het thuisduel met VfL Bochum, waarin De Ligt trefzeker was, viel de Nederlander geblesseerd uit. Even werd er gevreesd voor een zware blessure, maar uiteindelijk werd duidelijk dat de schade relatief meeviel. Toch moest De Ligt enkele duels van Bayern missen en zich afmelden voor het Nederlands elftal. Nu is de stopper weer op de weg terug.

Via de clubkanalen maakt Bayern bekend dat het opleidingsproduct van Ajax de groepstraining dinsdag heeft hervat. Op het eerste gezicht lijkt De Ligt daardoor goede kans te hebben op een plekje in de wedstrijdselectie tegen FSV Mainz 05, waar Bayern deze zaterdag een bezoek aan brengt.

De aanstaande rentree van De Ligt is ook voor trainer Thomas Tuchel goed nieuws. De bezetting in het hart van de Bayern-defensie is namelijk dun, nadat Dayot Upamecano vlak voor de interlandperiode ook geblesseerd raakte.