Wedden op degradatie van Ajax uit de Eredivisie

Unieke situatie in Amsterdam: zo schatten bookmakers de degradatiekans van Ajax in

18 oktober 2023 om 10:00

ADVERTORIAL – De Eredivisie gaat weer van start en dat betekent dat ook Ajax weer flink aan de bak moet. De Amsterdammers maken de slechtste seizoenstart uit de clubgeschiedenis door en verkeren momenteel in de degradatiezone. Zou het zelfs zo ver kunnen komen dat Ajax degradeert? Zo schat JACKS.NL die kans in!

De situatie en seizoenstart van Ajax onder de loep

Wanneer we het Ajax van vijf maanden geleden vergelijken met het Ajax van nu is er sprake van een wereld van verschil. Zo hebben John Heitinga en een deel van zijn staf het veld geruimd voor Maurice Steijn, Saïd Bakkati en Hedwiges Maduro en is er ook in de spelersselectie enorm veel gebeurd. Onder andere Dusan Tadic, Mohammed Kudus, Edson Álvarez, Davy Klaassen en Jurriën Timber zijn vetrokken en daar zijn twaalf nieuwe aankopen voor teruggekomen die de verwachtingen nog niet waar kunnen maken.

Dat heeft geresulteerd in de slechtste seizoenstart ooit: Ajax staat met vijf punten uit zes wedstrijden op de zestien de plaats in de Eredivisie. De Amsterdammers moeten nog wel tien minuten uitspelen in Waalwijk met een 2-3 voorsprong en ook de inhaalwedstrijd tegen FC Volendam staat nog op het programma, maar feit is dat dit de situatie op het moment is.

Nog geen account bij JACKS.NL? Registreer je, doorloop de stappen en ontvang €60 aan Free Bets + 20% profit boost!

Kans om hekkensluiter te worden

Aanstaande zondag speelt Ajax de altijd lastige uitwedstrijd tegen FC Utrecht. De Domstedelingen doen het nog wat slechter dan Ajax met drie punten uit acht wedstrijden, maar bij een overwinning klimmen zij over de Amsterdammers heen. Mocht Volendam, de huidige nummer zeventien van de Eredivisie, uit bij RKC winnen dan klimmen ook zij over Ajax heen. In dat geval is Ajax de hekkensluiter van Nederland.

Laagste klassering ooit

Sinds Ajax op het hoogste niveau in Nederland actief is, is de club nog nooit gedegradeerd. Wel is er een voorbeeld van een seizoen waarin de Amsterdammers dramatisch draaiden. In het seizoen 1964/65 behaalde Ajax de laagste klassering uit de clubgeschiedenis. Onder leiding van Rinus Michels werd de club dertiende.

De odd

JACKS.NL speelt in op de slechte seizoenstart van Ajax. Er is een odd beschikbaar voor wanneer de Amsterdammers rechtstreeks degraderen. Die odd bedraagt 151.00.

Klik hier om de odd voor rechstreekse degradatie van Ajax te spelen

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 24+
Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen: voetbalprimeur.nl/speel-bewust