Weghorst deelt complimenten uit: 'Goed dat hij verantwoordelijkheid daar pakt'

Verbaasde Weghorst sluit zich aan bij Van Dijk: 'Er lagen zelfs steentjes op'

17 oktober 2023 om 06:30
Laatste update: 17 oktober 2023 om 00:20

Wout Weghorst geeft toe dat hij extra blij was, toen Virgil van Dijk vanaf de strafschopstip de winnende treffer maakte tegen Griekenland. De spits miste zelf namelijk vanaf elf meter. Ook sluit Weghorst zich aan bij Van Dijk, die na afloop zijn beklag deed over het veld in Athene.

"Het is natuurlijk nog steeds wel een beetje dubbel", begint Weghorst na de 0-1 overwinning van Oranje op Griekenland. "Zeker vanaf het moment dat ik werd gewisseld zat ik met een zuur gevoel op de bank, in de hoopte dat het nog goed zou komen. Dan is het wel heel lekker dat het toch nog gebeurt op het einde."

Na de goal van Van Dijk snelde Weghorst direct naar zijn aanvoerder toe. "Goed dat hij zijn verantwoordelijkheid daar pakt, zeker in de laatste minuut. Ik wilde het eerder doen, maar miste. Daar kun je heel lang over praten, maar het was gewoon een slechte penalty. Ik was daardoor extra blij, maar los van die penalty is het gezien de omstandigheden uitstekend dat je het voor elkaar krijgt om te winnen."

Over het veld is Weghorst, net als Van Dijk, minder te spreken. "Het veld, ja... Dit was echt het slechtste veld waar ik ooit op gespeeld heb, denk ik. Er lagen zelfs steentjes op. Dat zijn wel omstandigheden die het lastig maken. Voetballend verdient het zeker niet de schoonheidsprijs, dat is duidelijk. Maar goed, op momenten als deze heb je daar ook maling aan."