Teze over plek bij het Nederlands elftal

Oranje-afwezige overtuigt van zichzelf: 'Heb de kwaliteiten om daar te staan'

17 oktober 2023 om 09:59
Laatste update: 17 oktober 2023 om 13:38

Jordan Teze is ervan overtuigd dat hij over genoeg kwaliteiten beschikt om in de nabije toekomst weer deel uit te maken van de Oranje-selectie. De PSV-verdediger erkent dat de concurrentie op zijn positie 'moordend' is, maar hoopt bondscoach Ronald Koeman desondanks snel te kunnen overtuigen. 

Teze blikt voor de camera van ESPN terug op het mislopen van het WK in Qatar. Voormalig bondscoach Louis van Gaal, die hem liet debuteren, nam hem destijds niet op de in de selectie. "Ik denk dat het te maken had met consistentie. Toen ze richting het WK werkten, speelde ik niet echt mijn wedstrijden. Ik was ook niet in een bepaalde vorm die hij misschien wilde zien", aldus Teze. 

Met spelers als Lutsharel Geertruida en Jurriën Timber kan Koeman over behoorlijk wat smaken beschikken op de positie(s) rechtsachterin. "Voor nu is de concurrentie op mijn positie wel moordend, hele goede spelers", is Teze realistisch. "Ik weet wel dat ik de kwaliteiten heb om daar te staan. Het is aan mij om het te laten zien, week in week uit, en om Koeman geen keuze te geven."

De verdediger hoopt de bondscoach de komende weken van gedachten te laten veranderen. "Ik hoop gewoon zo snel mogelijk bij Oranje te zitten en om vooral ook bij de Champions League-wedstrijden te laten zien dat ik ook gewoon op international niveau kan presteren. Uiteindelijk is het dan aan hem of hij me wil selecteren of niet."