Knipoog van Griezmann voor Oranje-debutant Hartman

'Als je jezelf in de opstelling van Oranje ziet, kan ik daar wel om lachen'

16 oktober 2023 om 19:43

Iets meer dan een jaar geleden debuteerde Quilindschy Hartman voor Feyenoord, nu is hij basisspeler bij het Nederlands elftal. Bij het horen van het volkslied, voor het EK-kwalificatieduel met Frankrijk, moest hij zichzelf knijpen.

"Ik had altijd vertrouwen dat ik het kon, maar je durft eigenlijk niet te dromen dat je hier mag staan", wordt Hartman geciteerd door de Volkskrant. "Als je jezelf op het spelersformulier van het Nederlands elftal ziet, kan ik daar wel om lachen. Het is weer anders dan de Eredivisie of de Champions League. Het gaat sneller. Het is zwaarder, vermoeiender. Maar ik voel nog veel rek bij mezelf."

Het gaat snel, weet de 21-jarige Feyenoorder. "Eerste keer Feyenoord, eerste keer Champions League. Het is telkens een ander gevoel, maar ik kan het snel van me afgooien. Ik besef niet echt wat er gebeurt. Ik word geleefd. Van wedstrijd naar wedstrijd. Door naar maandag, dan weer naar de Champions League. Alles gaat een beetje op de automatische piloot."

In de Champions League ontmoette hij twee weken geleden Antoine Griezmann tijdens Atlético Madrid - Feyenoord. Vrijdagavond troffen de twee elkaar weer. Letterlijk, bij een bikkelhard duel. "Scheen tegen scheen. Echt zo’n fifty-fifty-bal", grijnst Hartman. "Ik ben niet bang om mijn poot erin te zetten. Hij gaf me een knipoog. Volgende keer zien we elkaar weer."