Van Persie: 'Heel blij voor hem, en voor Feyenoord'

De Boer en Van Persie houden lofzang: 'Na die blessure, ongelooflijk knap'

16 oktober 2023 om 13:31

Ronald de Boer en Robin van Persie zien genoeg aanknopingspunten voor het Nederlands elftal na de nederlaag tegen Frankrijk in de EK-kwalificatie. De twee steken onder meer de loftrompet over Quilindschy Hartman.

"Ik denk dat iedereen in principe had ingecalculeerd dat je zou verliezen van Frankrijk. Dat is ook gebeurd, maar ik heb ook echt goede dingen gezien", begint De Boer voor de camera van ESPN. "Ik heb Reijnders gezien, Xavi Simons, Joey Veerman aan de bal ook prima, Van der Ven die goed inviel en natuurlijk Hartman die fantastisch speelde. Deze wedstrijd was in mijn ogen niet belangrijk. Je moet gewoon niet verliezen tegen Griekenland en dan kan je het thuis afmaken tegen Ierland. We plaatsen ons gewoon voor het EK", is de oud-international stellig.

Van Persie sluit zich aan bij de woorden van De Boer over Hartman. De Feyenoord-back maakte tegen Les Bleus zijn debuut in het Nederlands elftal en was meteen trefzeker. "Ik vind het ongelooflijk knap wat hij doet. Ik ben er helaas bij geweest toen hij zijn blessure opliep een paar jaar geleden. Als je dan ziet hoe hij daarvan terugkomt en hoe hij speelt bij Feyenoord en bij Oranje, dat is echt ongelofelijk knap. Dus ik ben heel blij voor hem, en ook voor Feyenoord."

Hoop bij Ajax, PSV moet transfermarkt op & Feyenoord pakt door! Bekijk #DoneDeal nu!