Charisteas over Oranje en Griekenland

Oranje gewaarschuwd voor Griekenland: 'Wordt heel lastig om overeind te blijven'

15 oktober 2023 om 08:38
Laatste update: 15 oktober 2023 om 08:45

Angelos Charisteas verwacht dat het voor Oranje heel moelijk wordt om komende maandag een resultaat te boeken tegen Griekenland. De Griekse oud-spits van Ajax en Feyenoord is onder de indruk van wat de ploeg van bondscoach Gus Poyet momenteel laat zien. 

"Het heeft jarenlang ontbroken aan vastigheid", aldus Charisteas tegenover de NOS. "Het was een komen en gaan van spelers én trainers. Pas nu is er weer een kern waarop kan worden gebouwd." De Grieken staan inmiddels boven Oranje in Groep B en hebben het goed op de rit. "Hij (Poyet, red.) durft keuzes te maken en is daar duidelijk in. Hij brengt met duidelijke regels rust in de ploeg."

Maandagavond moet het Nederlands elftal eigenlijk winnen om de kwalificatie voor het EK van volgend jaar volledig in eigen hand te houden, iets wat volgens Charisteas nog een hele lastige opgave wordt. "De spirit die Poyet erin heeft gekregen, zie ik nu niet terug bij Oranje. Koeman heeft dat nog niet voor elkaar weten te krijgen. Ik denk eerlijk gezegd dat het in Athene heel lastig voor ze wordt om overeind te blijven."

De spelers van Griekenland, afgelopen vrijdag nog met 0-2 te sterk voor Ierland, kunnen in ieder geval niet wachten om het Nederlands elftal te mogen ontvangen. "Deze spelersgroep heeft het goede gevoel weer teruggebracht. Ze zitten in de ideale flow voor deze wedstrijd tegen Nederland", besluit Charisteas.