Bondscoach Griekenland waarschuwt Oranje: 'Krijgen een heel andere ploeg te zien'

Oranje gewaarschuwd: 'Krijgen heel ander team te zien, laten ons niet verrassen'

15 oktober 2023 om 20:17

Gustavo Poyet heeft het Nederlands elftal gewaarschuwd voor 'zijn' Griekenland. Volgens de bondscoach van de Grieken zal zijn ploeg heel anders voor de dag komen dan in Eindhoven, toen Oranje met 3-0 won.

Er staat maandagavond veel op het spel voor Griekenland en Nederland, als de twee landen elkaar treffen in Athene. "Daardoor gelden er voor ons geen excuses: we hebben we alleen interesse in een overwinning", stelt Poyet, de opvolger van John van 't Schip in Griekenland. "We zijn ook in vorm. Toen ik werd aangesteld, kreeg ik twee targets mee: promoveren in de Nations League en kwalificeren voor het EK. Dat eerste is gelukt en dat tweede kan nog."

"We kunnen niet wachten tot de wedstrijd tegen Oranje", gaat de Uruguayaanse bondscoach verder. "Onze supporters krijgen nu ook een hele andere ploeg te zien dan in de eerdere ontmoeting. We zullen ons echt niet nog eens laten verrassen. En als we verliezen, is dat niet direct het einde van de wereld. Dan krijgen we via de play-offs misschien nog een kans."