Oranje krijgt te maken met oude bekende in cruciale ontmoeting met Griekenland

Oranje krijgt te maken met oude bekende in cruciale ontmoeting met Griekenland

15 oktober 2023 om 19:18

Oranje treft maandagavond een oude bekende in het cruciale EK-kwalificatieduel met Griekenland. Alejandro Hernández Hernández zal de wedstrijd in Athene in goede banen moeten leiden. Een jaar geleden trof Oranje de Spaanse arbiter ook al.

Maandagavond om 20.45 uur staan Griekenland en Nederland tegenover elkaar. Voor beide landen is een overwinning cruciaal met het oog op kwalificatie voor het EK. Hernández Hernández zal dus de arbiter van dienst zijn. Hij floot in het verleden al meerdere Europese duels van Nederlandse teams, terwijl hij Oranje een jaar geleden nog trof.

Toen Nederland voor de Nations League op bezoek ging bij Polen, was de Spanjaard ook de leidsman van dienst. Oranje won toen met 0-2 en Hernández Hernández deelde vijf kaarten uit. Twee daarvan waren voor Wojciech Szczesny en Wout Weghorst: de twee kwamen in het slot van de wedstrijd in een verhit opstootje terecht, toen Weghorst doorliep op de Poolse goalie. De Oranje-international bood zijn excuses direct aan, maar kreeg nog wel een aardige duw van Szczesny.