Koeman ziet mogelijk nog een speler wegvallen: clash tegen Griekenland op de tocht

Koeman ziet mogelijk nog een speler wegvallen: clash tegen Griekenland op de tocht

14 oktober 2023 om 15:20
Laatste update: 14 oktober 2023 om 15:20

Achter de naam van Wout Weghorst staat voor het cruciale EK-kwalificatieduel met Griekenland een vraagteken. De spits van het Nederlands elftal, die vrijdagavond tegen Frankrijk geblesseerd uitviel, liet zich zaterdag niet op het trainingsveld zien.

Weghorst hield klachten over aan een botsing op het middenveld en moest de strijd nog voor rust staken. De basisspelers en Donyell Malen - de vervanger van Weghorst - en Mats Wieffer hadden zaterdag aan het begin van de middag een uitlooptraining, terwijl de wisselspelers een intensieve training afwerkten. Weghorst liet zich niet zien op het veld en werkte binnen aan zijn herstel.

Hoe het er nu naar uitziet blijft Weghorst bij de groep en verlaat hij het trainingskamp dus niet voortijdig. Wel is het onzeker of hij maandag tegen Griekenland wedstrijdfit is. Indien Weghorst niet kan spelen in Athene, is de kans groot dat bondscoach Ronald Koeman voor Malen als diepe spits kiest.

Oranje moet in Griekenland een goed resultaat halen. Bij een nederlaag voor het Nederlands elftal hebben de Grieken aan een punt tegen het geplaatste Frankrijk genoeg om zich te plaatsen voor het EK 2024.