Van Hanegem komt superlatieven tekort: 'Hij blijft voorlopig alleen bij Feyenoord'

Van Hanegem: 'Hij bezit de kwaliteiten om in de absolute top te spelen'

14 oktober 2023 om 11:10

Willem van Hanegem geeft heel hoog op van Feyenoord-spits Santiago Gimenez. De Kromme stelt dat de Mexicaan niet misstaat bij een Europese topclub.

"Hij bezit de kwaliteiten om in de absolute top te spelen, in Engeland of Spanje", zegt Van Hanegem in de Willem & Wessel-podcast van het Algemeen Dagblad. "Het zou mooi zijn als hij bij Real Madrid of Manchester United komt te spelen." De ras-Feyenoorder rekent erop dat die transfer nog even uitblijft. "Hij blijft voorlopig alleen bij Feyenoord."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Feyenoord

  • logo

    Willem II

Van Hanegem weet dat Gimenez geliefd is binnen Feyenoord. "Iedereen vindt hem heel aardig, hij wordt ook niet nerveus als hij een kans mist. Hij wordt niet wanhopig, hij had er bijvoorbeeld al vijftien of zestien kunnen maken. Zo ga je er naar kijken, want die kwaliteiten heeft hij. Hij blijft er niet in hangen, dat is een teken dat het goed zit in z'n hoofd. Hij blijft rustig, hij weet dat hij topscorer wordt."

Gimenez is dit seizoen uit de startblokken geschoten. De spits scoorde in de eerste acht Eredivisie-speelrondes liefst twaalf keer.