Kraay deelt gesprek met Feyenoord-duo na Klassieker: 'Ik heb erover gezwegen'

Kraay deelt gesprek met Feyenoord-duo na Klassieker: 'Ik heb erover gezwegen'

14 oktober 2023 om 10:10

De grasmat in de Johan Cruijff Arena verkeert niet in opperbeste staat, weet Hans Kraay junior. De ESPN-verslaggever had er na de Klassieker (0-4) al een gesprek over met Oranje-internationals Quilindschy Hartman en Mats Wieffer.

Joey Veerman miste in de eerste helft tegen Frankrijk een reuzenkans. "Ik denk dat er een hobbeltje op het veld zat, want normaal schiet ik deze binnen", zei de middenvelder, die het vermoeden had dat de bal net voordat hij wilde schieten opstuiterde. De uitspraak van Veerman komt niet als een verrassing voor Kraay. Hartman en Wieffer deden vorige maand al hun beklag bij de analist.

"Ik was onderweg naar m'n auto na Ajax – Feyenoord. Dat was ruim een uur na afloop, nadat je alle interviews hebt gehad", vertelt Kraay op ESPN. "De spelers druppelden richting de spelersbus en toen kwamen Wieffer en Hartman mijn kant op. Los van het feit dat ze heel blij waren met de overwinning, zeiden ze: dit is een slecht veld!" 

Het Feyenoord-duo vond het veld 'ongelijk', vertelt Kraay. "Ze vonden het niet het Ajax-veld dat ze gewend waren. Ik heb erover gezwegen, want die mensen werken zich rot, maar toen hadden ze het al over een hobbelig veld. Feyenoord won met 0-4, dan klaag je meestal niet over het veld", knipoogt hij.