'Engelse en Duitse topclubs willen doorpakken voor Hato'

Ajax gewaarschuwd: 'Engelse en Duitse topclubs willen doorpakken voor Hato'

13 oktober 2023 om 20:02

Jorrel Hato heeft belangstelling gewekt van topclubs uit de Premier League, Bundesliga en Ligue 1. Dat weet De Telegraaf-verslaggever Mike Verweij, die weet dat Ajax nog om tafel moet met de zeventienjarige verdediger over een contractverlenging.

"Ik las berichten dat Ajax en Hato in gesprek zouden zijn. Dat wil Ajax heel graag", stelt Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf. "Een tijdje geleden is er contact gelegd, maar daar is door Ajax geen gevolg aan gegeven. Inmiddels wil Ajax heel snel met hem om de tafel. Dat is ook logisch, omdat heel veel clubs uit de top van Engeland, Frankrijk en Duitsland zich voor hem hebben gemeld. Die willen ook doorpakken."

Volgens Verweij moet Ajax daardoor op zijn hoede zijn. "Hato wordt nu een beetje misbruikt als linksback. Hij wil heel graag centraal spelen. Als Ajax zo met hem blijft omgaan, dan moet er nog gekeken worden", aldus de clubwatcher. "Die jongen is slim genoeg om te beseffen dat verlengen bij Ajax het best is voor zijn ontwikkeling. En Ajax wil echt wel heel diep in de buidel tasten. Maar dat Ajax met hem in gesprek is, dat is pertinent onzin. Dat kan wel gebeuren."

"Hij wil eerst voor zichzelf op een rijtje zetten welke belangstelling er uit het buitenland is", vervolgt Verweij over de jonge mandekker. "Maar diep in zijn hart wil hij gewoon blijven, dus uiteindelijk heeft Ajax een hele goede kans. Dat kan ook redelijk snel gebeuren. Alleen moet Maurice Steijn hem niet blijven misbruiken als linksback."

Hoop bij Ajax, PSV moet transfermarkt op & Feyenoord pakt door! Bekijk #DoneDeal nu!