Ajax-exit in de maak: 'Hij is uitgespeeld, dat is helemaal klaar'

Ajax-exit in de maak: 'Hij is uitgespeeld, dat is helemaal klaar'

13 oktober 2023 om 18:32
Laatste update: 16 oktober 2023 om 14:39

Het huwelijk tussen Ajax en Maurits Hendriks is zo goed als gestrand. Clubwatcher Mike Verweij stelt dat de Chief Sports Officer naar de uitgang gemanoeuvreerd wordt.

Hendriks (62) is inmiddels bijna een jaar werkzaam bij Ajax. Hij wordt medeverantwoordelijk gehouden voor de crisis in Amsterdam. "Maurits Hendriks is uitgespeeld, dat is helemaal klaar", zegt Verweij in de podcast Kick-Off van De Telegraaf. "Weet je wat het rare is: iedereen vond al dat de komst van Hendriks een enorme weeffout is geweest van de vorige rvc. Een Chief Sports Officier in een voetbalorganisatie..."

Verweij vertelt dat Hendriks het voor het zeggen had over Ajax Vrouwen, de jeugdafdeling en de nieuwe Toekomst. "Hij heeft zich als een idioot gedragen op De Toekomst. Hij heeft iedereen tegen zich in het harnas gejaagd." De journalist gaat nog een stap verder. "Iedereen is ervan overtuigd dat deze man weg moet bij Ajax. Enerzijds omdat de nieuwe directeur voetbal (Marijn Beuker, red.) een heleboel van zijn taken gaat overnemen."

"Hendriks is wel met een bepaalde status binnengekomen. Ze willen hem netjes naar de uitgang manoeuvreren." In september 2022 zette Hendriks voor twee jaar zijn krabbel bij Ajax. "Eigenlijk kunnen ze in 2024 gratis van hem af. Hij heeft een optie voor twee jaar, dat gaat never nooit verlengd worden."

Hoop bij Ajax, PSV moet transfermarkt op & Feyenoord pakt door! Bekijk #DoneDeal nu!