Heitinga: 'Ik liep naar hoofd jeugdopleiding van Ajax en zei: haal me hier weg'

Heitinga: 'Ik liep naar hoofd jeugdopleiding van Ajax en zei: haal me hier weg'

13 oktober 2023 om 16:14
Laatste update: 13 oktober 2023 om 20:07

John Heitinga is blij om bij West Ham United te werken. De voormalig Ajax-trainer mocht afgelopen zomer niet door als hoofdtrainer en ging als assistent-manager aan de slag in Londen.

Als speler werkte Heitinga al samen met David Moyes. De West Ham-manager vroeg hem afgelopen zomer naar The Hammers te komen. "Het was het iets speciaals om terug te keren in de Premier League, in een ongelooflijk goede omgeving. Het is heel goed voor mijn ontwikkeling", zegt Heitinga op de clubkanalen. "De Premier League is voor mij waarschijnlijk de beste competitie ter wereld. Je ziet de kwaliteit van de spelers en West Ham is een enorme club."

Heitinga blikt terug op zijn periode bij Ajax, waar hij na zijn actieve carrière jeugdtrainer werd. Daar begon hij bij de O11. "Na twee weken ging ik naar de hoofd jeugdopleiding en zei: Haal me alsjeblieft weg. Het werken met de kinderen was leuk, maar niet iets dat bij mij paste. Toen werd ik assistent van Jong Ajax en dat ging veel beter. Er was coaching en ontwikkeling, maar ook een drang naar succes."

Hoop bij Ajax, PSV moet transfermarkt op & Feyenoord pakt door! Bekijk #DoneDeal nu!