Van Hanegem: 'Kan me niet voorstellen dat Ajax niet bij eerste vier eindigt'

Van Hanegem tipt Steijn: 'Dan zou ik hem maar eens opstellen dan'

13 oktober 2023 om 15:55
Laatste update: 13 oktober 2023 om 15:57

Willem van Hanegem denkt dat Ajax dit seizoen nog wel bij de eerste vier ploegen in de Eredivisie kan eindigen, vertelt hij in de Willem&Wessel podcast van het Algemeen Dagblad.

De Kromme is het meest geschrokken van FC Utrecht in het eerste kwart van de competitie. "Die gaan elk jaar voor de derde of vierde plek en dan kopen ze een bus vol spelers", aldus Van Hanegem. “Waarschijnlijk heeft Ajax gedacht: 'Dat gaan wij ook eens proberen'. Maar voor alle twee is het dus verschrikkelijk. Al kan ik me niet voorstellen dat Ajax niet bij de eerste vier eindigt."

Na de interlandperiode gaan de Amsterdammers op bezoek in Utrecht, al verwacht Van Hanegem geen problemen voor Ajax. "Het probleem voor Ajax was altijd dat ze tegen PSV, ADO en Utrecht altijd als de dood waren. Maar nu kan ik me niet voorstellen dat Ajax het moeilijk zou hebben tegen Utrecht, hoe gek het ook klinkt. Als je Utrecht ziet spelen, dan is dat verschrikkelijk om te zien.” 

Van Hanegem hoorde bovendien dat Georges Mikautadze vier keer had gescoord voor Georgië en tipt Ajax-trainer Steijn over de speler. "Dan zou ik hem maar eens op gaan stellen dan. Utrecht staat er net als Thailand heel slecht voor, dus dan moeten ze wel een kans maken."