Hekkensluiter FC Utrecht tankt vertrouwen voor duel met Ajax

Opsteker voor Jans: FC Utrecht weet na Eredivisie-clash weer wat winnen is

12 oktober 2023 om 15:48

Ron Jans en FC Utrecht weten weer wat winnen is. Donderdag werd NEC in een oefenwedstrijd met 2-1 verslagen door de hekkensluiter van de Eredivisie. Het is een welkome opsteker voor de dramatisch presterende ploeg, anderhalve week voor het duel met Ajax

Bij FC Utrecht kon Jans vanwege interlandverplichtingen en blessures geen beroep doen op onder meer Ole Romeny, Bart Ramselaar, Hidde ter Avest, Souffian Al Karaouani en Zidane Iqbal, maar dat zorgde niet voor problemen tegen NEC. Na tien minuten opende Anthony Descotte al de score voor de Domstedelingen. Bas Dost trok na iets meer dan een half uur spelen de stand weer gelijk tegen zijn oude ploeg, maar door een doelpunt van Can Bozdogan op slag van rust ging Utrecht er met de winst van door. 

Jans begon sterk aan zijn periode bij FC Utrecht door halverwege september met 1-3 te winnen van Heracles Almelo, maar verloor daarna van NEC (3-0), Almere City (0-2) en FC Volendam (1-0). Op dit moment bezet FC Utrecht de laatste plaats in de Eredivisie met drie punten uit acht wedstrijden. Na de interlandperiode vervolgt de ploeg van Jans de competitie met een thuiswedstrijd tegen Ajax, dat momenteel zestiende staat met vijf punten uit zes wedstrijden.